PVC

PVC vloeren

Op deze pagina vindt u de een uitgebreid assortiment van pvc vloeren. Pvc vloeren zijn in huis heel handig. Pvc vloeren zijn kwalitatief gezien heel goed en de vloer gaat langer mee qua slijtage dan een houtenvloer. Een pvc vloer lijkt enorm veel op een houtenvloer. Mocht u interesse hebben in een vloer waar u niet veel onderhoud aan hoeft te plegen dat is een pvc vloer een hele goede oplossing. Pvc vloeren zijn er in verschillende kleuren en patroon soorten en is zeer populair in deze tijd. De prijzen zijn perfect voor de kwaliteit die er geleverd wordt.

Waar moet je op letten

Als je een pvc vloer aanschaft is het belangrijk om op bepaalde punten te letten. Daarom is het aan het begin al van belang om te kijken of je een gladde en vlakke ondergrond hebt. Pvc vloeren liggen het mooiste op een gladde vloer. Omdat de lange vlakke pvc stroken heel dun en flexibel zijn, liggen ze vlak aan de grond en zie je nogal snel ongelijkheden op de grond als deze niet goed glad is. Ook is het van belang dat de grond goed droog is. Doordat een natte vloer niet stabiel is kunnen de stroken gaan vervormen of loslaten. Hoe dikker en harder de pvc stroken zijn. Hoe minder je op de ondergrond kan letten. Maar het is altijd het beste om een gladde en vlakke grond te hebben.

Pvc vloeren leggen

Nadat de vloer vlak en glad gelijk is gemaakt. Dan kunt u de pvc stroken gaan lijmen op de grond. Doordat de delen aan elkaar worden gemaakt vallen de kleine naden tussen de stroken niet veel op. Maar pas op met de grote naden. Die kunnen word ongelijkheden zorgen. Dus probeer te voorkomen dat er naden tussen de stroken komen. De beste manier om de stroken te lijmen is door middel van spuitlijm te gebruiken. Spuitlijm is een handige manier om grote oppervlakte vast te lijmen aan de grond. Deze spuitlijmen zijn makkelijk te verkrijgen in verschillende bouwmarkten in Nederland.

Je kan ook kiezen voor een pvc-klikvloer. Bij een klikvloer worden de stroken aan elkaar vast geklikt. Ze worden in tegenstelling tot lijmvloeren zwevend gelegd. Het is daarom belangrijk om ruimte tussen de muur en de vloer te behouden zodat de pvc delen kunnen uitzetten. Hoe groter de oppervlakte van de ruimte, hoe meer ruimte er tussen de muur en de vloer moet zitten. Bij klik vloeren is het verstandig om een ondervloer te leggen. Dit zijn zachte platen en beschermt tegen geluid en stabiliteit. 

Voor- en nadelen pvc vloeren

Er zijn voor pvc vloeren zowel voor- als nadelen. Nadelen van de pvc vloer is dat ze nog al snel krassen kunnen oplopen. Het is daarom ook niet verstandig om scherpe en zware voorwerpen boven op de vloer te leggen.

Voordelen van pvc vloeren zijn dat ze geluiddempend zijn. Ze zijn zeer makkelijk te leggen. Het meest fijne voordeel aan pvc vloeren is dat ze onderhoudsvrij zijn. De vloeren hebben een schappelijke prijs en hebben een ruim assortiment.