Parket

Bent u op zoek naar een perfecte vloer die authentiek en sfeervol is voor in huis? Binnen ons assortiment vind u gegarandeerd een van uw droomvloeren!

Wat past nou eigenlijk bij u? Wat vind u mooi en waar gaat de voorkeur naar uit. Ons bedrijf zorgt voor de beste parket vloeren en levert de beste diensten.

Ontstaan van parket

Parket is ontstaan door een verzamelnaam voor alle houten vloeren van allerlei soorten. U kunt bij ons bedrijf kijken wat precies bij u past. Parket is een vloerbedekking, dit is ontstaan uit houten delen en formaten wat aan elkaar is bevestigd. De afwerking is voor ons een van de belangrijkste dingen waar wij goed op letten als bedrijf. Tijdens het ontstaan van de parketvloeren is er duidelijk geworden dat de afwerking netjes moet zijn. Het hout wordt eerst gelakt en daarna wordt het in de was gezet of in de olie gegooid, wij kiezen nog steeds voor deze methode omdat dit het beste kwaliteit bevat en dat het beste is voor de vloer zelf.

Maten van parket

In ons bedrijf leggen wij verschillende maten met verschillende diensten. Wij zorgen er immers voor dat alle klanten tevreden de deur uit kunnen lopen. In de meeste bedrijven worden de houten stroken geleverd in de breedtes van ongeveer 5 tot 9 cm, in de diktes zijn ze rond de 6.3 tot 20 mm. Vanaf een breedte van 10 cm noemen wij het plankendelen, deze bedrijfsterm is erg handig voor ons omdat wij hierdoor kunnen meten wat het beste is voor de consument en het zo het best kunnen toepassen.

Soorten parket

Er zijn verschillende soorten parket in ons bedrijf. Zoals al werd gezegd zorgen wij ervoor dat iedereen tevreden de deur uit loopt dus willen wij iedereen zo veel mogelijk informeren om de juiste keuzes te maken. Dit zijn de parket soorten:

  • Stroken parket
  • Visgraatparket
  • Panelenparket
  • Lamelparket
  • Massief parket.

Wij zullen u uitleggen wat deze soorten inhouden:

Stroken parket: Dit parkettype bestaat uit de volgende maten, 9-10-14-15-20-22 mm dikte van de hardhouten stroken, dit gaat door tot ongeveer 30 cm breed en dat in verschillende type lengtes.

Visgraatparket: De soort Frans eiken is leverbaar in en op verschillende lengtes en maten. Men kan zelf uitkiezen uit welke stroken ze willen met wengé. Dit is makkelijk te plaatsen in kleine ruimtes. Elders wordt het voornamelijk gebruikt met houten bies en daarachter vaak sluitfrezen of een dergelijke combinatie. Wij laten de consument alles kiezen zodat alles naar wens kan.

Panelenparket: De eiken van deze panelen worden netjes afgewerkt met leuke en slijtvaste olie. Deze vloeren zijn meestal in de wat luxere huizen. Ze zijn erg dik en stevig.

Lamelparket: Lamelparket bestaat uit de samengestelde delen of soorten planken die vanaf de fabriek al geolied zijn of zelfs gelakt. Door deze actie is de afwerking niet meer nodig omdat het vanzelf al stevig genoeg is.

Massief parket: Dit parkettype bestaat voornamelijk uit de houten planken die na het leggen al geschuurd zijn en daarna worden gelakt of geolied, van deze soort zijn er verschillende soorten.
Voordelen.

U heeft net allemaal informatie gelezen over de parket vloeren die er zijn en die wij leggen. Maar wat is nou precies het voordeel om voor ons te kiezen. Wij bieden gegarandeerd de laagste prijzen en leveren de beste diensten. Voor meer informatie kunt u onderaan de pagina kijken.